Marc Márquez (Honda) va sumar ahir la seva segona victòria de la temporada en guanyar en el circuit alemany de Sachsenring per tercer any consecutiu a MotoGP, i va començar a retallar les diferències en el campionat amb l'italià Valentino Rossi (Yamaha), que va acabar tercer. Márquez no va donar cap possibilitat als seus rivals i després d'unes primeres voltes en les que va marcar el ritme Jorge Lorenzo (Yamaha), es va posar al capdavant de la carrera i, a ritme de rècord, es va escapar camí de la sisena victòria en la pista alemanya, en la que també hi va guanyar en dues ocasions en Moto2 i una en 125 c.c., sempre sortint des de la pole. El pilot de Repsol Honda es troba ara a 65 punts de distància de Rossi, quan encara n'hi ha 225 en joc en els nou grans premis que queden per acabar la temporada 2015.

Quan es va apagar el semàfor vermell tant Márquez com Pedrosa van sortir bé, però Lorenzo va fer una sortida espectacular que el va portar per l'exterior fins la primera posició en el primer revolt per davant dels pilots de Repsol Honda. A l'acabar la primera volta Rossi, que havia sortir des de la sisena posició, ja va superar el colombià Yonny Hernández (Ducati) i l'italià Andrea Iannone (Ducati), que es van enrolar en la seva particular lluita pel cinquè lloc. Al cap d'unes poques voltes, la imatge de la cursa havia canviat per complet i amb Márquez al capdavant de la mateixa el ritme també va canviar, i ben aviat va augmentar en més d'un segon el seu avantatge respecte Rossi, Pedrosa i Lorenzo. Per darrere d'ells, Iannone es va instal·lar en una còmoda cinquena posició.

Ritme impecable

El ritme de Marc Márquez va ser impecable i cada cop més fort, i així va ser com en la desena volta va protagonitzar el seu tercer gir ràpid de cursa que va augmentar en més de dos segons el seu avantatge respecte Rossi, que continuava aguantant els atacs de Pedrosa i Lorenzo. Aquest últim va ser el primer en donar mostres de no poder aguantar el ritme dels seus rivals. Pedrosa va saber aguantar darrere el rebuf de Rossi fins a veure la oportunitat de superar-lo, cosa que va fer en la volta 14, en la que el líder de Repsol ja tenia quatre segons i mig acumulats d'avantatge i Lorenzo havia perdut definitivament el rebuf de Pedrosa. Márquez va mantenir una precisió suïssa fins al final de la cursa, en la que va regular a la perfecció el seu avantatge, per davant de Pedrosa, que va saber mantenir a distància tot un Valentino Rossi.

"Tenia ganes de marxar de vacances amb un molt bon resultat, amb una victòria, i s'ha pogut veure durant tot el cap de setmana que he empès al màxim, i al final ha donat resultat en la cursa", va explicar un eufòric Márquez al final del Gran Premi d'Alemanya.