Una inoportuna caiguda a l'Enduro test de la segona jornada de la prova de Bèlgica del Mundial d'enduro va obligar el pilot surienc Josep Garcia (Husqvarna) a abandonar la cursa amb la clavícula dreta trencada. En la posterior visita al doctor Mir es va considerar que no calia passar pel quiròfan tenint en compte que la fractura és neta. Tot i això, es preveuen quatre setmanes de recuperació.

Josep Garcia està lluitant pel títol mundial en la categoria youth 125 cc. Quan tan sols falta una prova, a França, el surienc és segon amb 162 punts, per 186 del líder, Mikael Persson (Yamaha).

A Bèlgica, a St. Hubert, Josep Garcia es va imposar en el supertest de divendres (preliminar) amb un recital de pilotatge, i va superar en més de dos segons el seu màxim rival, Mikael Persson. Amb aquest resultat, Garcia va sortir amb avantatge a la cursa de dissabte i va guanyar set especials de les onze que estaven programades, i va superar en més d'un minut d'avantatge el pilot anglès Jack Edmondson (TKTM) i en més d'un minut i mig Persson (Yamaha).

Amb aquest resultat, les coses es posaven de cara per al campionat. Però en la jornada de diumenge, després de guanyar l'Extrema, en la primera passada per un perillós Enduro test, Josep Garcia va caure i es va trencar la clavícula dreta.