L'entrenador del Barça, Luis Enrique Martínez, va comparèixer ahir en la primera roda de premsa de la nova temporada i va donar per tancada la plantilla a l'espera del que passi amb el davanter Pedro Rodríguez, amb ofertes de diversos clubs però de qui espera que finalment es quedi en el conjunt blaugrana. "Dels jugadors que tenen contracte, no deixo sortir ningú. Jo no vull que se'n vagi cap jugador de la meva plantilla, cap. Ja he dit moltes vegades l'important que és Pedro per a nosaltres, però hi ha una clàusula de rescissió i, si ell vol anar-se'n, respectaré la seva decisió", va comentar sobre el punta canari. A Luis Enrique li agradaria que Pedro fes com Marc Bartra, "que estava en una situació similar a la seva i al final ha decidit quedar-se". No obstant això, l'asturià va deixar clar que no pot assegurar al de Tenerife que aquest any tindrà més protagonisme: "jo no prometo minuts ni explico històries als jugadors".

Content amb els fitxatges

El tècnic del conjunt blaugrana es va mostrar encantat amb els dos nous fitxatges que ell mateix va demanar -"era la meva responsabilitat planificar la pròxima temporada", va assenyalar- per reforçar l'equip: el defensa Aleix Vidal i el migcampista Arda Turan. Especialment va destacar l'arribada d'aquest últim: "aprofito per felicitar la junta gestora que ha hagut d'avalar l'operació d'Arda Turan, un jugador que coneix la lliga, es desmarca bé i és molt difícil prendre-li la pilota. Serà clau per a nosaltres i ens farà millors. És un gran fitxatge", va destacar sobre l'internacional turc.

En la seva primera roda de premsa de la pretemporada, el preparador asturià es va mostrar més ambiciós que mai: "el triplet pertany al passat, al meravellós passat. Ara interessa el present, interessa el sextet", va afirmar. Luis Enrique explicar que, malgrat que els seus homes van signar el curs passat la temporada perfecta, "encara hi ha marge per continuar millorant i evolucionant". Va recordar que d'aquí a final d'any hi ha "tres títols més en joc" i aquesta exi- gència, "que no per a aquest club", és la que li ha servit "d'estímul i motivació" per continuar a la banqueta dos anys més.