L'entrenador del Manchester United, Louis van Gaal, ha explicat que l'absència del porter català Víctor Valdés a la gira de pretemporada es deu al fet que "no segueix" la seva "filosofia" i perquè "es va negar a jugar amb l'equip sub-21 ", cosa que va suggerir amb intenció d'ajudar-lo". L'holandès pensa que "només queda una sortida" i que és la marxa del porter del conjunt 'red devil'.

"No ha estat convocat perquè no segueix la meva filosofia. Així que no hi ha lloc per a un jugador així. La filosofia és com jugues i com mantens el teu ritme de partits. Per exemple, va rebutjar l'any passat jugar al segon equip. Aquest és un d'ells, però hi ha molts altres que has de dur a terme per ser porter del Manchester United. Quan no segueixes aquests principis, només hi ha una sortida, i és que marxi", va sentenciar Van Gaal en roda de premsa, després de l'arribada a Seattle.

El porter català va ser exclòs sorprenentment de la gira del conjunt anglès, un acte motivat per "una gran decepció" per part del tècnic holandès, amb el qual ja va coincidir Valdés en els seus inicis al Barcelona. "Pensem que podia seguir el nostre estil, però és una llàstima perquè li havíem donat l'oportunitat de rehabilitar-se quan el vam contractar", va recordar.

"Quan estas en forma per jugar i no ets la primera opció, has de ser la segona. Ell va rebutjar això", va explicar Van Gaal sobre el porter, que només ha disputat dos partits amb el Manchester United, cosa que va motivar la proposta de jugar amb l'equip sub-21 amb intenció de "ajudar per mostrar les seves qualitats per a un altre equip".

"Romero depèn de De Gea"

D'altra banda, preguntat pel possible fitxatge del porter argentí Sergio Romero, el mànager del Manchester United va respondre que "és una cosa que depèn de David de Gea", el qual "està entrenant i està donant el millor de si mateix" fins que es conegui si finalment surt o no al Reial Madrid.

"Ja veurem. El futbol és un procés, i ho he dit moltes vegades. Les coses no es fan en un dia. És un procés per (Àngel) Di María, per l'United, i tots ho analitzarem. De moment segueix sent jugador nostre, i m'ha dit que vindrà el 25 de juliol", va aclarir sobre els rumors de sortida del jugador argentí, vinculat de nou amb el PSG.

D'altra banda, Van Gaal es va mostrar "molt content" amb l'arribada de "jugadors excel·lents" com Bastian Schweinsteiger (Bayern Munic), Memphis Depay (PSV Eindhoven), Morgan Schneiderlin (Southampton) i Matteo Darmian (FC Torino). "Precisament per això els vam fitxar. M'alegra que estiguin aquí participant en la gira amb la resta", ha afirmat.

"La situació és molt millor que l'any passat. El nostre planter no estava equilibrat. Busco trobar l'equilibri amb els meus centrecampistes, i per això era d'esperar que vinguessin dos jugadors de contenció. Morgan és el tipus de jugador que crec que pot encaixar amb nostre sistema i filosofia ", va analitzar Van Gaal.

Qüestionat per noves incorporacions, Van Gaal va sentenciar que "el Manchester United únicament fitxa jugadors que poden contribuir una mica a l'equip", i que no compra "per comprar", ja que "cada un dels jugadors" que arriba al club pot "fer una valuosa contribució ".