La selecció espanyola sub-20 amb el manresà Marc Garcia a les seves files buscarà avui la medalla d'or a l'europeu sub-20 després de superar a França en un partit que van liderar en tot moment però que se'ls va complicar al darrer quart quan els 'bleus' se'ls van apropar a només quatre punts de marge (60-56) però llavors els punts de l'escorta del Joventut Alberto Abalde (18 en total) i els de l'aler d'Estudiantes Juancho Hernangómez (17) van redreçar la situació final.

Espanya va començar el partit amb molta força i no li va costar obtenir bones diferències a l'inici del partit (10-4) amb 5 punts gairebé seguits d'Hernangómez. França, però, a base d'una bona defensa va fer que al final del primer quart només perdés per cinc punts (15-10). Espanya liderava el partit però patia molts alts i baixos, tant bon punts agafava diferències que rondaven els 12-13 punts com el combinat francès se'ls apropava de forma perillosa. Al descans es mantenien les diferències i el combinat espanyol guanyava per 35-30. Tot estava per decidir.

Al tercer quart Espanya va tornar a començar amb força i aquest cop eren Xavier Moix i el pivot del Baskonia Ilmane Diop els que mantenien el tipus per l'equip estatal. Les diferències tornaven a rondar els deu punts i semblava que la victòria seria fàcil. El manresà Marc Garcia, que als quarts de final contra Bèlgica va fer un bon partit, ahir no va estar tan encertat en atac i només va anotar dos punts gràcies a dos tirs lliures.

Al final França va prémer l'accelerador i va acostar-se a només dos punts gràcies al partidàs del seu base Arthur Rozenfeld (19 punts) que va ser tot un maldecap per al combinat espanyol. L'altre jugador francès que també va destacar va ser l'aler Thimote Luwawu amb 12 punts i 9 rebots. El rival a la gran final d'aquest diumenge serà la selecció de Sèrbia, que va superar amb autoritat a Turquia.