L'expedició del FC Barcelona es troba ja a Los Angeles, on va arribar per iniciar la gira pels Estats Units i l'entrenador Luis Enrique ha ofert, amb el capità Andrés Iniesta, la primera roda de premsa.

Malgrat que inicia la gira sense els seus jugadors estrelles, l'argentí Lionel Messi, el brasiler Neymar i l'arquer xilè Claudio Bravo, l'arribada del FC Barcelona ha generat una gran expectació entre els seguidors de Los Angeles que han anat a rebre'l a l'hotel on s'allotgen a Marina del Rey.

Només arribar a l'hotel, Luis Enrique ha ofert una conferència de premsa en la qual va assegurar que preferia realitzar els entrenaments a les instal·lacions pròpies que té el Barcelona, però que entenia els compromisos adquirits per l'equip.

"Com a entrenador, jo prefereixo no fer gires. Més enllà de com d'agradable resulta poder viatjar a diferents països, tot el que impliquen impedeixen als jugadors tenir sessions de treball més productives i completes", ha destacat Luis Enrique.

"No obstant això, entenem la importància dels compromisos de l'equip com a institució, els comercials i complir amb l'exigència de la seva afició per tot el món", ha indicat.

Sobre les absències de les estrelles, Luis Enrique ho ha justificat per la necessitat de prendre's les vacances que no van tenir per jugar són les seves respectives seleccions la Copa Amèrica, que va guanyar Xile.

"No van poder gaudir abans de les vacances per estar amb les seleccions dels seus respectius països i ara tenen les mateixes vacances que la resta dels jugadors, però endarrerides. S'agraeix que malgrat la seva absència els aficionats ens donin suport", ha comentat.

El FC Barcelona iniciarà la seva gira pels Estats Units demà, dimarts, quan al Rose Bowl de Pasadena, s'enfrontin al Galaxy de Los Angeles, actual campió de la Lliga Professional de Futbol dels Estats Units (MLS), que tindrà ja entre les seves files a l'anglès Steven Gerrard.

Luis Enrique ha declarat que començaven la temporada amb l'objectiu de tornar a aconseguir els tres títols que van conquistar en la passada, generar il·lusió als aficionats i establir marques que gairebé ningú no han aconseguit.

De la seva banda, Andrés Iniesta, en la seva primera presentació com a capità, en lloc de Xavi, va dir que no tenir el company de sempre era alguna cosa estranya.

"Xavi és una persona que es fa estimar per tots i, per tant, aquest inici sense ell és molt diferent, però nosaltres estem aquí per seguir fent les coses molt bé", ha destacat Iniesta que a més ha indicat que, de moment, no pensava en l'arribada a l'MLS, com va fer el mexicà Giovani Dos Santos. "No em plantejo el que passarà quan tingui 34 anys el 2018".

Iniesta va insistir que la seva única preocupació ara era aportar coses vàlides a l'equip, objectiu que encara pot complir de manera satisfactòria.

La gira del Barcelona pels Estats Units per participar en el torneig de la International Champions Cup, continuarà dissabte, 25 de juliol, a San Francisco, on s'enfrontarà al Manchester United al Levi's Stadium de Santa Clara. Per a aquest partit podria estar ja amb l'equip el brasiler Neymar.

Després, el Barcelona deixarà la Costa Oest i viatjarà a la capital de la nació, Washington D.C., on dimarts, 28 de juliol, disputarà el seu tercer partit de la gira.

El rival serà el Chelsea, actual campió de la Lliga Premier, en un duel que tindrà com a escenari l'estadi FedEx Field de Landover, a Maryland, abans de volar de tornada a Barcelona.

Luis Enrique ha convocat 24 jugadors per a la gira pels Estats Units, inclosos quatre de l'equip filial.