L'alemany André Greipel es va emportar ahir la seva tercera victòria en el Tour de França, per davant del seu compatriota John Degenkolb i del noruec Alexander Kristoff, en un tancat esprint a Valence. El ciclista del Lotto, el més fort en la present edició en les arribades massives, va sumar aquesta victòria a les aconseguides a Zélande i Amiens. En la general no hi va haver canvis en els primers llocs, amb el britànic Chris Froome com a mallot groc amb un avantatge de 3.10 davant el colombià Nairo Quintana i de 3.32 amb el nord-americà Tejay van Garderen. La d'ahir va ser la novena victòria de Greipel en la ronda francesa, en la que es del 2011 s'adjudica com a mínim una etapa per temporada. A l'espera del que passi en l'última etapa en els Camps Elisis, l'última oportunitat pels esprinters, l'alemany va igualar la seva millor marca en un any, quan al 2012 també va sumar tres victòries.

Protagonisme per als Alps

L'última setmana del Tour, marcada per la travessia dels Alps, comença avui amb una etapa de mitja muntanya en la que la cima del Cool de Manresa, de segona categoria i situada a 12 km de la meta, dictarà sentència. La clau estarà en els 8,9 km de Manse, amb un pendent mig del 5,6% on es poden afinar les tàctiques de cara a la victòria d'etapa i, perquè no, per esgarrapar algun segon en la general entre els candidats al podi. A menys que els favorits prefereixin reservar forces pel que queda per davant després de la jornada de descans de demà, amb quatre etapes alpines amb tres finals en alt, l'últim a la cima de l'Alpe d'Huez abans del passeig triomfal pels Camps Elisis.

Contador va fer una declaració d'intencions després de l'etapa d'ahir i va assegurar que té ganes d'arribar als Alps perquè allà "segur que si tinc un gram de força intentaré alguna cosa bonica i buscaré que passin coses a la cursa".