La selecció espanyola sub-20 de Marc Garcia va caure derrotada en la final de l'Europeu d'Itàlia davant de Sèrbia en un partit que els espanyols van tenir perdut durant molts minuts però que van estar a punt de capgirar en els instants finals. Però el conjunt de Paco Redondo no va controlar el rebot i va acabar cedint davant d'un conjunt que va fer el mite dels serbis i el tir exterior: amb dos triples al final del tercer quart i quatre més de gairebé seguits en els primers minuts del darrer, van escapar-se en el marcador i van deixar molt tocat anímicament l'equip espanyol, incapaç de frenar les ratxes de talent ofensiu balcànic. Al final, Espanya va marxar d'Itàlia amb una medalla de plata de mèrit, perdent un sol partit en tot el campionat, el que marca la diferència entre l'or i l'argent.

Després d'una actuació molt discreta en la semifinal contra França, Garcia va explotar en els primers deu minuts de la final, en els que es va mostrar intractable, amb una actuació antològica: 14 dels 21 punts del seu equip amb una magnífica sèrie de 4 de 5 en triples. La seva actuació va donar ales als seus companys, que van començar molt més endollats, amb un parcial inicial de 4-12 que obligava al seleccionador serbi a demanar temps mort. La reacció arribava de la mà d'un encertat Jaramaz i del base Rebic, un jugador amb un gran caràcter guanyador. Garcia es va quedar sol i el seu rival ho va aprofitar per ajustar el marcador al final del primer quart: 20-21 amb un parcial de 16-9.