El FC Barcelona va començar la seva pretemporada pels Estats Units amb un triomf fàcil de 1-2 davant el Galaxy de Los Angeles, actual campió de la Lliga Professional de Futbol dels Estats Units (MLS), en partit corresponent al torneig International Champions Cup.

Els dos gols de l'amistós van ser marcats pel davanter internacional uruguaià Luis Suárez al complir-se el minut 45 de la primera part i per Sergi Roberto a la segona (56).

El gol del Galaxy va arribar al minut 90 + 1 per mediació de Tommy Meyer que va rematar de cap dins l'àrea un córner que va treure Mika Väyrynen, els dos jugadors, que van entrar a la segona part.

Suárez, que va ser el millor jugador de l'atac del Barcelona mentre va estar al camp, es va encarregar d'obrir el marcador després de rebre una pilota dins l'àrea del Galaxy i de cama esquerra va rematar per sota per batre l'arquer Bryan Rowe. Abans que arribés el gol, Suárez ja havia tingut dues oportunitats amb dos xuts que va fer al minut 11 i 22, respectivament.

Després ho faria Rafinha als 27 amb xut de cama esquerra que tampoc va trobar el marc de l'equip angelí després de rebre una passada de Sergi Roberto. Després de la jugada d'atac del Barcelona, ??el Galaxy es va veure forçat a fer el primer canvi del partit al lesionar-se el migcampista Baggio Husidic i en el seu lloc va entrar la jove promesa de l'equip angelí, l'hispà Raúl Mendiola, de 21 anys.

El Barcelona era el que plantejava el futbol ofensiu i als 35 minuts va generar perill amb xut de cama dreta de Sergi Roberto des de dins de l'àrea, després de rebre una pilota que li va posar Suárez i Rowe el va desviar a córner. Rafinha també va buscar el gol al minut 36 amb xut de cama dreta des del costat esquerre de l'àrea del Galaxy després de rebre una passada de Douglas. El porter Rowe va ser el millor de l'equip angelí i el que més feina va tenir, encara que al final no va poder evitar el gol de Suárez.

El Galaxy va concloure la primera part sense haver fet un sol tret amb perill al marc defensat pel porter del planter Jordi Masip, que es va passar els 45 minuts de mer espectador, un més dels més de 85.000 que van omplir les grades del Rose Bowl.

La segona part, com s'esperava va servir perquè l'entrenador del Barcelona, ??Luis Enrique, i el del Galaxy, Bruce Arena, fessin 10 i 11 canvis, respectivament, cada un, i convertissin el partit en un autèntic entrenament, que als espectadors els va costar a preu de partit de grans estrelles, del qual van estar totes absents.

Davant tan lamentable espectacle esportiu, futbolístic i poca serietat dels organitzadors del torneig amb els milers d'espectadors que van omplir l'estadi, l'únic rescatable de la segona part va ser el gol aconseguit per Roberto, que va rematar amb la cama dreta des de dins de l'àrea i que va assegurar el triomf del FC Barcelona.

Després el gol del Galaxy va arribar més com una compensació als seguidors de l'equip angelí que per la inspiració en el joc ofensiu de l'actual campió de la MLS.

Si en la primera meitat el Galaxy va ser inoperant en el seu futbol d'atac, en la segona no va tenir més encert, ni idees, i no va mostrar tècnica ni capacitat de superar a un Barcelona que amb només dos entrenaments oficials i el tercer, que va ser en el que va convertir el partit, va complir el seu primer compromís a Estats Units.

Arena ja havia avançat que seria "ridícul" i sense sentit tractar de fer comparacions entre el nivell de futbol dels dos equips pel que fos a succeir en el partit, i la seva valoració va ser correcta, d'un "simulacre" de partit no es pot treure res positiu.

El segon partit de la gira del Barcelona pels Estats Units serà dissabte que ve quan s'enfronti al Manchester United, al Levi 's Stadium, de Santa Clara (Califòrnia).

Fins llavors, l'entrenador Luis Enrique i el seu quatre assistents tindran el temps suficient per analitzar amb tot tipus de detall de com han trobat els jugadors al seu retorn a l'activitat després de les vacances.

Fitxa tècnica:

1 - Los Angeles Galaxy: Brian Rowe (mi.46, Andrew Wolverton); Donen Gargan (mi.46, David Romney), A.J. DeLaGarza (mi.46, Tommy Meyer), Leonardo (mi.46, Daniel sters), Todd Dunivant (Robbie Rogers); Juninho (mi.46, Mika Väyrynen), Kenney Walker (mi.46, Rafael García), Baggio Husidic (mi.27, Raúl Mendiola), Steven Gerrard (mi.46, Bradford Jamieson); Ignacio Maganto (mi.46, Ariel Lassiter) i Robbie Keane (mi.46, Edson Buddle).

2 - FC Barcelona: Jordi Masip (mi.70, José Aurelio Suárez); Douglas, Marc Bartra (mi.46, Gerard Piqué), Jeremy Mathieu (mi.46, Thomas Vermaelen), Sergio Busquets (mi.46, Sergi Samper), Adriano (mi.46, Jordi Alba); Sergio Roberto (mi.61, Gerard Gumbau), Rafinha (mi.70, Alen Halilovic), Ivan Rakitic (mi.46, Andrés Iniesta); Pere (mi.46, Sandro Ramírez) i Luis Suárez (mi.46, Munir El Haddadi).

Gols: 0-2, mi.45: Luis Suárez. 0-2, mi.56: Sergi Roberto.1-2, mi.90 + 1: Tommy Meyer.

Àrbitre: Ismail Elfath (Estats Units): Va mostrar targeta groga a Leonardo (mi.41), del Galaxy.

Incidències: Partit corresponent al torneig International Champions Cup que es va disputar al Rose Bowl, de Pasadena (Califòrnia) davant més de 85.000 espectadors.