Ara fa un any Luis Suárez era gairebé un personatge inexistent en el futbol internacional. La mossegada que havia clavat a Giorgio Chiellini en el Mundial i els quatre mesos de sanció que li havia imposat la FIFA provocaven que ni tan sols pogués entrenar-se amb el Barça, que l´acabava de fitxar.

Dotze mesos més tard, precisament aquesta sanció ha fet que Suárez no pugui disputar la Copa Amèrica. Per aquest motiu, ha pogut iniciar la pretemporada des del primer dia i en el primer partit va demostrar que no ha perdut l´olfacte en anotar el primer gol del seu equip en l´amistós contra Los Angeles Galaxy, que els blaugrana van guanyar per 2-1.

L´uruguaià exerceix de líder ofensiu de l´equip, tenint en compte que Neymar i Messi encara no hi són. Ahir només va jugar la primera part, abans de ser substituït per Munir al descans, i va tenir temps de portar de corcoll la defensa dels Galaxy i anotar un gol marca de la casa. Va ser just abans del descans, quan va rebre una passada d´esquena de Marc Bartra, va parar la pilota amb el pit, amb possible ajut del braç, i va afusellar el porter Rowe.

Suárez va ser un dels 21 futbolistes que van actuar al Rose Bowl de Pasadena. Només el lateral Douglas va actuar els noranta minuts, i que van ajudar al triomf del Barça en el primer partit de la gira nord-americana, que durarà fins al proper dia 29.

Sergi Roberto s´estrena

Un altre jugador per al qual la pretemporada pot ser important és Sergi Roberto. El reusenc sembla establert en la posició de mig centre, va actuar els segons 45 minuts i va marcar al minut onze, en recollir un rebot a la frontal de l´àrea després d´una acció entre Munir i Sandro. Caldrà veure si disposa de més minuts enguany, tot i que la presència de Busquets li barra el pas de la titularitat. El partit va acabar 2-1 perquè Meyer va anotar a l´últim minut en aprofitar una indecisió de Gumbau i Piqué en la sortida d´un córner.

El Barça jugarà dissabte, a les deu de la nit, hora d´aquí, contra el Manchester United el segon partit d´aquesta gira.