El Comitè de Disciplina de la UEFA ha decidit multar el FC Barcelona amb 30.000 euros pels crits d'independència i l'exhibició d'estelades entre els seus aficionats a la final de la Champions davant el Juventus el 6 de juny passat a Berlín. El màxim organisme del futbol europeu s'ha basat en el seu article 16.2, que castiga per "l'ús de gestos, paraules, objectes o qualsevol altre mitjà per transmetre qualsevol missatge no apte per un esdeveniment esportiu, especialment els missatges polítics, ideològics, religiosos , ofensius o de naturalesa provocativa".

Aquest article estableix que "les associacions i clubs són responsables del comportament inadequat de part dels seus afeccionats i poden ser objecte de mesures disciplinàries i directives, encara que puguin demostrar que no hi van haver negligències en l'organització del partit".

La decisió de la UEFA arriba després de l'informe que va fer a través de les imatges televisives la ucraïnesa Anna Bordiugova, un escrit que contradiu el que va fer el delegat de la UEFA, l'holandès Harry M. Been, en què va destacar el bon comportament dels aficionats del FC Barcelona.