La Baja Aragón, una de les proves clàssiques del motor de l'estiu a l'estat espanyol, arrenca aquesta tarda, a dos quarts de sis, a Terol amb un pròleg de 6,5 quilòmetres destinat a establir les posicions de sortida de cara a la jornada de demà. Més de 200 participants en diferents categories, de cotxes, camions, motos, quads i buguis, lluitaran per un triomf de prestigi. Entre ells, nou pilots de les nostres comarques, alguns dels quals amb clares possibilitats de victòria final.

La reaparició de Farrés

El manresà Gerard Farrés retorna a la competició, després d'haver-se operat aquest hivern, amb una KTM de l'equip Himoinsa, i ho fa com a màxim favorit a una victòria que ja ha aconseguit en quatre ocasions, entre elles la de l'any passat. També va ser campió el 2007, el 2009 i el 2011. Marc Solà i Marc Guasch, els pilots de Yamaha, sembla que són els seus màxims rivals, però en condicions normals hauria d'assolir un triomf que li donaria moral per afrontar la preparació del Dakar.

En una derivada de les motos, els quads, també hi haurà presència d'un pilot de casa nostra. Es tracta de l'igualadí Dani Vilà, que tindrà set competidors més per assolir el triomf. Condueix una Suzuki i és un dels dos únics de la categoria júnior, juntament amb Mario Gajón, amb KTM.