El trencaclosques que suposa ordenar l'organigrama tècnic del FC Barcelona sembla que aquesta setmana s'ha completat de forma definitiva tot i que falta la confirmació oficial del club. I ho ha fet amb cinc entrenadors del Bages en cinc banquetes d'equips de la base blaugrana. L'arribada de Gerard López al Barça B, la peça que faltava, ha recol·locat alguns tècnics en els seus llocs definitius.

El sallentí Gabriel Garcia de la Torre 'Gabri', que la passada temporada va ser ajudant d'Eusebio Sacristán al filial, ha dirigit els primers dies de la pretemporada d'aquest equip, mentre el procés electoral avançava i s'esperava l'elecció definitiva del nou president. Josep Maria Bartomeu, l'escollit amb un ampli marge de vots, ja havia deixat entreveure que comptava amb Gerard López pel Barça B, i en una de les primeres decisions de la nova junta ha estat confirmat el fins ara seleccionador català i comentarista de TV3 en el repte de tornar el segon equip blaugrana a Segona Divisió, tenint en compte que haurà de competir en una sempre complicada Segona Divisió B.

Un cop acabada la seva missió inicial de preparar els primers dies del Barça B, fins a l'arribada de Gerard López, el sallentí Gabri ha estat situat al davant del juvenil A (Divisió d'Honor), un equip que en principi havia de dirigir un manresà d'adopció, Quique Álvarez, fins ara al cadet A, equip que es va proclamar campió a Divisió d'Honor aquesta campanya passada. És molt possible que Gabri compti al juvenil A amb el navassenc Marc Guitart com a preparador físic, un home de la casa i de la confiança del club. Gabri tindrà el repte de tornar el prestigi perdut per part del juvenil A aquesta temporada passada, allunyat de les posicions capdavanteres i sense opcions de lluitar pels títols. Per deixar lloc a Gabri, Quique Álvarez ha hagut de baixar un esglaó i entrenarà el juvenil B a lliga nacional, la mateixa categoria on es troba precisament el CE Manresa.