El manresà Gerard Farrés va voler deixar clara des del primer moment la seva condició de màxim favorit per imposar-se en la Baja Aragón i va obtenir la primera posició en l'etapa pròleg disputada ahir a Terol. Es tractava de la tornada a la competició del veterà pilot després d'uns mesos d'inactivitat per lesió i del canvi d'escuderia, de Gas-Gas a la KTM de l'equip Himoinsa.

Com era previsible, els dos pilots de Yamaha, Marc Solà i Marc Guasch, es perfilen com els rivals de Farrés a l'hora de lluitar per obtenir el seu cinquè títol a Aragó, la qual cosa el situaria a només un d'Isidre Esteve en motos. Ahir va aconseguir 6,3 segons sobre el primer i 6,7 respecte del segon. La corberenca Laia Sanz va ser cinquena en motos, a poc menys de 14 segons del líder.

En quads, el pilot del Moto Club Igualada Dani Vilà va ser segon amb un temps de 4.16.9. Només va ser superat per Roberto Borrego, que va fer un registre 6,1 segons millor. Vilà va fer el sisè millor registre en la categoria open, que engloba motos i quads.

El campió del Dakar, líder

En la categoria de cotxes, en la qual la prova puntua per al Campionat del Món FIA, l'actual guanyador del Dakar, el qatarià Nàsser al Attiyah, va fer el millor temps amb 4 minuts i 4 segons. Va superar Nani Roma, el seu company de Mini, per 3,6 segons. En aquesta ocasió, el pilotosonenc porta de copilot un esportista de casa nostra, l'odenenc Àlex Haro. Tercer va ser l'argentí Orlando Terranova, que va precedir Joan Roca, amb un Schlesser, i Mikko Hirvonen, un habitual del Mundial de ral·lis. El manresà Enric Oller, com a copilot d'Albert Roquet, és 40è amb un Mitsubishi.