El campió del món de trial, el pierenc Toni Bou, va aconseguir ahir posar punt final a quatre trials sense guanyar i es va imposar amb absoluta facilitat a la primera jornada disputada a Stepping Stones, prop de Boston, als Estats Units. Bou va anar davant des del primer moment, ja que només va cometre nou punts de penalització en la primera passada per 21 del d'Ulldecona. Després d'aquest avantatge, tot ja va ser més senzill i va obtenir la desena victòria en el Campionat del Món a l'aire lliure, la qual cosa el catapulta cap al seu novè Mundial quan falten cinc proves per al final.

Bou, a més, havia de superar una altra estadística, la que deia que només havia guanyat una vegada als Estats Units, ara fa set anys a Sequatchie. Afortunadament per a ell, però, les zones no van ser tan fàcils com en les tres cites últimes, dues del Mundial i una de l'estatal, a Sant Julià de Lòria, i això va permetre-li assolir avantatge des de l'inici.

Forat més gran

Així, els dotze punts de diferència de la primera volta es van convertir en el doble després de la segona. Un parcial de 12-22 al seu favor ja ho deixava vist per sentència. A més, Raga veia com un convidat sorpresa s'afegia a la festa. El gallec Jorge Casales no acostuma a posar en perill la jerarquia dels quatre grans catalans en les proves del Mundial, però ahir va fer un extraordinari 16 en la segona volta, només quatre punts pitjor que Bou, la qual cosa el va fer escalar i quedar només deu punts darrere del segon classificat. En la tercera volta, però, Raga va reaccionar i va guanyar-lo per 18 a 20, amb la qual cosa va poder conservar el segon lloc del podi. Aquest cop, Albert Cabestany i Jeroni Fajardo se'n van quedar fora.