La nedadora badalonina Mireia Belmonte va anunciar finalment ahir, a través d'un missatge de Twitter, que no anirà a Kazan per participar en els Mundials de natació per culpa d'una lesió a les dues espatlles. La doble medallista olímpica va escriure que "finalment no aniré al Mundial de Kazan. Ho he intentat fins a l'últim moment, però la meva lesió no em deixa estar al cent per cent".

Belmonte té des de fa unes quantes setmanes una bursitis a l'espatlla esquerra i una inflamació a la dreta i, tot i les recomanacions dels metges i del seu entrenador, Fred Vergnoux, ha esperat fins a l'últim moment per veure si era capaç de poder participar en algunes proves a Kazan.

Divendres, havia declarat que tenia "la sort de disposar d'un entorn fantàstic que em dóna suport en totes les decisions que prenc encara que ara vagi una mica en contra de tots. Encara hi ha dolor, però ha disminuït. És l'indicatiu més fiable". Ahir, Belmonte va fer un entrenament de competició que va mostrar-li que no estava en condicions de nedar.