El FC Barcelona disputarà a la matinada de dimarts a dimecres, a les 02:00 hores (hora peninsular, 00:00 hores GMT), el seu tercer partit de pretemporada, l'últim en terres americanes, davant el Chelsea, a la ciutat de Landover, a l'estat nord-americà de Maryland, a uns 16 quilòmetres de Washington.

Després de la derrota davant el Manchester United (3-1), l'equip entrenat per Luis Enrique Martínez buscarà deixar els Estats Units amb bon gust de boca, encara que no ho tindrà fàcil, ja que davant tindrà un rival que podria trobar-se a la Lliga de Campions i entrenat per un vell conegut de l'afició culer com és José Mourinho.

Ha passat molt temps des de que l'entrenador portugués es va enfrontar per última vegada al Barça, però les ganes de vèncer del conjunt blaugrana segueixen intactes, de manera que l'espectacle està assegurat.

Més encara, recordant el resultat que es va produir en aquella última ocasió. El lusità entrenava el Reial Madrid i els blancs es van imposar (2-1) en el partit de tornada de la Lliga 2012-13.

El campionat, marcat pels problemes de salut de Tito Vilanova i el relleu a la banqueta per Jordi Roura durant una bona part de la temporada, se'l va endur el Barça, però molts dels jugadors que jugaran demà i que ja van viure aquella derrota tindran molt present que l'última vegada que es van veure les cares amb el Mourinho la cosa no va acabar bé.

Una altra història són els enfrontaments contra el Chelsea, encara que si tenim en compte els últims també hi haurà ànsies de revenja, ja que els anglesos van eliminar el Barça de la Champions League 2011-12 a les semifinals, amb penal fallat inclòs de Leo Messi en el partit de tornada.

A més, serà una altra oportunitat per comprovar si Sergi Roberto té futur com a lateral dret, tal com el va situar Luis Enrique al partit contra el United. El del planter va aprovar l'examen i el tècnic va titllar aquesta opció de "un recurs interessant", però caldrà veure si aquesta variant tàctica té continuïtat.

Serà també una altra bona ocasió per veure a Munir, Sandro o Gumbau, així com per saber si Samper o Douglas compten amb la confiança total del cos tècnic, ja que es van perdre el partit davant el Manchester United per decisió de Luis Enrique.

Aquest serà el tercer partit de la International Champions Cup. El Barça és ara mateix el cinquè classificat amb tres punts, a sis punts del líder, el Manchester United, mentre que el Chelsea és setè amb dos punts.

Cada un dels equips que participen en aquesta competició jugarà un total de quatre partits, sent l'últim del Barça a Itàlia, el proper 2 d'agost, davant la Fiorentina.

Finalment cal destacar que aquest serà el tercer partit de pretemporada tant per al Barça com per al Chelsea. El Barça va superar als Angeles Galaxy (2-1) i va perdre contra el Manchester United (1-3), mentre que el Chelsea va perdre davant el New York Red Bulls (4-2) i va empatar davant el Paris Saint Germain (1- 1).