La tercera posició aconseguida en la darrera prova puntuable va donar al corredor manresà Òscar Checa el títol de campió de Catalunya de velocitat en la modalitat de superbikes (SBK).

Al circuit de Montmeló, i en els entrenaments, Checa va fer un bon test amb la seva Yamaha R1 del Team Xavi Motos i ja es va classificar en una destacada tercera plaça a la graella de sortida per darrera d'Alejandro Rubio (Kawasaki) i Marc Creu (Yamaha). A la carrera, el corredor de Manresa va estar lluitant per les primeres posicions, i es va assegurar així la tercera plaça del podi a la meitat de la cursa. A partir d'aquí, Òscar Checa va poder gaudir de les darreres voltes sabent que era el virtual guanyador del campionat català de superbikes, que es disputa conjuntament amb el Trofeu del Mediterrani de velocitat.

A banda de la tercera plaça aconseguida en aquesta darrera cursa al circuit de Montmeló (per darrera de Marc Creu (1r) i Alejandro Rubio (2n), el pilot manresà també ha estat el vencedor en dues de les proves puntuables per a la competició.