La Pobla de Lillet va ser l'escenari de la tercera edició del Trial del Catllaràs, que va fer les delícies dels 1.100 corredors participants a la ultra i al trail. La cursa va estar marcada per una bona climatologia i un recorregut espectacular amb protagonisme pels corriols, salts d'aigua, els gorgs i els continuats desnivells.

La Ultra del Catllaràs tenia 55 km de traçat amb 4.000 metres de desnivell positiu; els favorits es van situar en les primeres posicions a la pujada a Falgars, comandats per Dani Cazalla; al pas per Sant Julià de Cerdanyola, Cazalla obria la cursa seguit de David Coma i Toti Bes; al km 19, i després de 1.200 metres de desnivell, David Coma va agafar el liderat i ja no el va deixar fins que va arribar a la meta després de 6h 33' 34'', avantatjant el segon classificat, Toti Bes, en gairebé 12 minuts. Per darrere, Ivan Camps va realitzar una cursa molt regular i va anar superant corredors fins entrar a la Pobla en 3a posició amb 7h 07' 28''.

La cursa femenina va ser molt disputada amb la lluita entre Fernanda Maciel i Eli Gordón, que es va decantar finalment a favor de la brasilera. Maciel va arribar amb un temps de 8h 21' 51'' seguida de Gordón amb 8 h 34' 45'' i de Clàudia Roca amb 8h 40' 41''.

El Trail Catllaràs, de 27 km i 1.800 metres de desnivell positiu, va estar marcada pel nombrós grup capdavanter, que no es va trencar fins al darrer avituallament. El més ràpid va ser Sergi Masip amb 2h 52' 31'' seguit del local Marc Pérez que va tenir un final molt ajustat amb Abdelkadous Mouj per un estret marge de 9 segons. En categoria femenina la victòria va ser per a Adriana Grosu, que va creuar la ratlla d'arribada amb 3 h 50' 01'', seguida d'Imma Boada amb 3h 53' 12'' i de Laura Castillejos amb 3 h 55' 32''. El Trail Catllaràs era la prova que tancava el circuit de les Mission X3 de Klassmark (tres proves en distàncies ultra o trail).