El Tour de França ha rendit homenatge a la primera Guerra Mundial amb el recorregut de la cinquena etapa. Cada pedalada ha significat un record cap als milers i milers de soldats que van perdre la vida a la zona de Pas de Calais i Somme. Durant els 189´5 kilòmetres entre Arras i Amiens, el pilot ha vorejat alguns dels monuments commemoratius de la gran guerra que s´ubiquen en aquest trist escenari. En la batalla esportiva, els velocistes han resolt el desenllaç amb un esprint massiu que ha acabat altra vegada amb victòria d´André Greipel.

Tot i ser una etapa amb perfil pla i sense alts puntuables, la pluja ha dificultat el treball dels corredors. Diverses caigudes a la part inicial de la jornada, com la del francès Nacer Bouhanni (Cofidis), han recordat que al Tour de França no hi ha etapa de transició. L´escapada inicial de Pierre-Luc Perichon (Bretagne) no ha tingut cap futur i amb la carrera agrupada, el pilot ha reduït el ritme per rodar amb certa precaució. La vigilància que ha ocasionat la pluja i la carretera molla no ha evitat una altra caiguda important a falta de 20 kilòmetres.

Els homes ràpids trobaran poques oportunitats de brillar al llarg de les tres setmanes de competició i no han desaprofitat l´ocasió de l´arribada a Amiens. Les grans estrelles de la velocitat s´han enfrontat en un duel directe que ha tornat a decantar-se cap a André Greipel (Lotto-Soudal). Tot i cedir la iniciativa de l´arrancada, l´alemany s´ha imposat amb una acceleració precisa i mesurada. El triomf li ha valgut la segona victòria al Tour 2015 i la vuitena de la seva carrera. Els dos esprints d´aquesta edició han acabat amb el mateix guanyador. El també alemany Tony Martin manté el "maillot" groc de líder.

Etapa 5

1. GREIPEL André 04h 39' 00''

2. SAGAN Peter + 00' 00''

3. CAVENDISH Mark + 00' 00''

4. KRISTOFF Alexander + 00' 00''

5. BOASSON HAGEN Edvald + 00' 00''

General

1. MARTIN Tony 17h 19' 26''

2. FROOME Christopher + 00' 12''

3. VAN GARDEREN Tejay + 00' 25''

4. SAGAN Peter + 00' 33''

5. GALLOPIN Tony + 00' 38''