L´equip belga Etixx-Quick Step ha tastat les dues cares del ciclisme en el desenllaç de la cinquena etapa del Tour de França. El líder de la carrera, Tony Martin, ha patit una caiguda dins l´últim kilòmetre i ha hagut de creuar la meta ajudat pels seus companys.

Tot indica que com ja va passar amb Fabian Cancellara, el portador del "maillot groc" haurà d´abandonar. El seu company d´equip Zdenek Stybar ha aprofitat la situació i amb el desconcert ocasionat per l´incident ha obert un forat decisiu per plantar-se tot sol a la línia d´arribada.

Els 191´5 kilòmetres que han separat Abbeville i Le Havre han tingut tres cotes puntuables de quarta categoria com a dificultats destacables. Un dels membres de l´escapada de la jornada, l´eritreu Daniel Teklehaimanot (MTN), ha passat en primera posició per totes elles i ha robat el "maillot" de la muntanya al català Joaquim Rodríguez (Katusha). Teklehaimanot i els seus companys d´aventura, Pérrig Quemeneur (Europcar) i Kenneth Van Bilsen (Cofidis), han encapçalat la prova fins que el pilot ha desitjat. Amb la calculadora a la mà per neutralitzar en el moment adequat, a falta de tres kilòmetres ha estat engolit l´últim valent, Van Bilsen.

Tot estava preparat per un esprint explosiu en una rampa del 7% ubicada als últims 850 metres, però una caiguda a l´últim kilòmetre ha desorganitzat l´arribada. El líder Tony Martin ha estat el gran afectat i ha creuat la línia de meta amb evidents mostres de dolor, ajudat pels seus companys. L´alemany ha creuat l´arribada i per tan segueix com "maillot" groc a l´espera de les proves mèdiques. La sisena etapa se l´ha emportat el seu company d´equip Zdenek Stybar, que s´ha beneficiat dels instants de dubte que ha provocat la caiguda per llençar un atac incontestable. El conjunt belga Etixx-Quick Step ha tocat la glòria amb el txec i la desgràcia amb el campió alemany en pocs segons.

Etapa 6

1. STYBAR Zdenek ETIXX-QUICK STEP 04h 53' 46''

2. SAGAN Peter TINKOFF-SAXO + 00' 02''

3. COQUARD Bryan TEAM EUROPCAR + 00' 02''

4. DEGENKOLB John TEAM GIANT-ALPECIN + 00' 02''

5. VAN AVERMAET Greg BMC RACING TEAM + 00' 02''

General

1. MARTIN Tony ETIXX-QUICK STEP 22h 13' 14''

2. FROOME Christopher TEAM SKY + 00' 12''

3. VAN GARDEREN Tejay BMC RACING TEAM + 00' 25''

4. SAGAN Peter TINKOFF-SAXO + 00' 27''

5. GALLOPIN Tony LOTTO-SOUDAL + 00' 38''