L'Athletic Club ha encarrilat el pas a la següent eliminatòria de la Lliga Europa, l'anomenada de Play Off, imposant-se per 2-0 a l'Inter Bakú en l'anada de la Q3 a San Mamés en el debut somiat de Javier Eraso, autor de els dos gols i gran protagonista del partit.

El navarrès no oblidarà mai aquest 30 de juliol de 2015, ja que no només va debutar en l'equip i en la pedrera on va créixer i al qual ha tornat aquest estiu després de completar la seva formació al Leganés, sinó que va marcar els dos gols que asseguren l'Athletic bona part del bitllet a la segona ronda.

Molt haurien de canviar les coses d'aquí a una setmana a Bakú perquè no fos l'equip d'Ernesto Valverde el que estigués en el sorteig del dia següent, perquè l'Inter Bakú ha estat un dels pitjors equips que han passat en dos anys llargs per el nou San Mamés.

Eraso va ser el protagonista de l'agradable tarda-nit bilbaïna fent valer una de les seves millors qualitats, la de l'arribada i la rematada a l'àrea rival. El jugador, nascut a Pamplona, ??va obrir el marcador al minut 12 en una jugada iniciada amb un precís canvi de joc de Beñat i continuada per una internada per la línia de fons de De Marcos, que va posar la pilota a l'àrea petita perquè remates el seu company; i va ampliar distàncies en el marcador reblant una passada de Susaeta que no va poder desviar Agayev.

La diferència final en el marcador va ser de només dos gols, però sobre el terreny de joc es va semblar infinita, ja que només va atacar un equip, l'Athletic, que si no va golejar va ser per falta d'encert en la definició i les aparicions de Agayev, el millor del seu equip com sol passar en aquest tipus de partits propicis per al lluïment dels porters.

Fitxa tècnica:

2 - Athletic Club: Iraizoz; De Marcos, Gurpegui, Etxeita, Balenziaga; Iturraspe (Elustondo, m.46), Beñat; Susaeta (Viguera, m.80), Eraso, Ibai (Aketxe, m.70); i Aduriz.

0 - Inter Bakú: Agayev; Qirtimov (Abdullayev, min.87), Denis Silva, Kasradze, Khizanishvili, Juanfran (Huseynov, m.46); Kvekveskiri, Bayramov; Hajiyev, Poljak (Fomenko, m.46); i Aliyev.

Gols: 1-0, m.12: Eraso. 2-0, m.48: Eraso.

Àrbitre: Stavros Tritsonis (Grècia). Va mostrar targeta groga al visitant Kvekveskiri (61).

Incidències: Partit d'anada de la tercera eliminatòria de la Lliga Europa, disputat a San Mamés davant 25.000 espectadors. Una mitja entrada.