Castelló de la Plana viurà des d'avui el millor atletisme estatal amb la disputa d'uns campionats d'Espanya que han de perfilar la llista definitiva del combinat espanyol per als Mundials de Pequín de final de mes. Setze atletes de la Catalunya Central lluitaran, sobretot, per superar-se a ells mateixos. En alguns casos, però, hi van amb possibilitats d'assolir el podi, les que els donen les marques de la temporada. En cinc casos, es troben entre les cinc millors de l'any, la qual cosa els fa entrar a les travesses, tot i que no serà fàcil.

Primer nivell: aspirants

La llista d'aspirants a pujar al podi arrenca avui amb el llançador navarclí del FC Barcelona Jordi Sánchez, que defensarà el títol assolit l'any passat. No ha estat la millor temporada per al bagenc, que arriba a Castelló amb la quarta millor marca de l'any, però el cap de setmana passat va ser segon en l'estatal de seleccions autonòmiques i sol tenir bones sensacions en aquesta cita, d'on ja ha tret dos ors. Sembla una aposta segura.

Dos atletes més tenen marques entre els tres millors de les seves disciplines. Eduard Viles, un dels integrants habituals del relleu espanyol de 4x100, ha tingut problemes musculars que li han fet alentir la posada a punt i caldrà veure com es comporta en una cita de la qual, en els darrers anys, entre dificultats físiques i desqualificacions, no n'ha sortit gaire ben parat.