Com cada estiu, i ja es compleixen 25 edicions, el Club Escacs Lillet organitza l'Obert Internacional de la Pobla de Lillet d'escacs. Des d'avui i fins diumenge, el Saló de la Flor d'aquesta població berguedana acollirà més de cent escaquistes que es disputaran el triomf en els dos grups previstos segons els nivell d'uns i altres.

Com l'any passat i sense descartar altres jugadors, es preveu un nou duel entre dos clàssics del torneig, el gran mestre armeni Karen Movsziszian (resideix a Manresa i és tota una institució a la Pobla de Lillet) i el mestre internacional manresà Joan Mellado, tauler número 1 del Catalònia, equip que enguany va assolir l'ascens a Divisió d'Honor, la màxima categoria. La igualtat entre ambdós va quedar palesa en l'edició passada, quan van quedar empatats a 7,5 punts, i el campió es va haver de decidir pel sistema de desempat anomenat buchholz. Així, els millors resultats dels contrincants de l'armeni al llarg de torneig van servir per superar Joan Mellado, tot i que aquest, en la quarta ronda, havia vençut Karen Movsziszian.

El tercer classificat del 2014, el mestre FIDE Luis Alberto Gómez, que va quedar a només mig punt dels dos capdavanters també serà a la competició. Altres escaquistes inscrits són el gran mestre Miguel Muñoz, el mestre internacional Lázaro Lorenzo de la Riva o el mestre FIDE Ferran Cervelló.