La selecció espanyola de waterpolo, com a primera de grup va quedar excempta de la disputa dels quarts de final al Mundial de Waterpolo i ahir va saber que la seva rival a la ronda dels quarts de final serà la selecció dels Estats Units, que va imposar-se a la d'Hongria per un clar 12-7 en l'eliminatòria dels quarts. El partit es disputarà demà a dos quarts de cinc de la tarda. La selecció espanyola, amb un nombre important de jugadores catalanes, parteix com a gran favorita per aquest duel tot i que l'entrenador Miki Oca no se'n fia ni gens ni gaire.

"Els Estats Units és un equipàs, són molt bones amb un nivell físic molt considerable". El fet de quedar lliurades de la disputa de la ronda dels vuitens de final ha fet qe l'equip tingui tres dies lliures de competició. "Ara es tracta de mantenir el to de competició durant aquests tres dies de descans", va dir Oca, qui va destacar el nivell que fins ara ha mostrat l'equip.

L'equip nord-americà està format en una gran part per jugadores molt joves la majoria de les quls provinents de la prestigiosa universitat d'UCLA (de les 13 jugadores seleccionades quatre provenen d'aquesta universitat californiana. Una de les seves jugadores mésdestacades és la californiana Maggie Steffens, una de les golejadores més destacades de l'equip i que va ser designada com a MVP als Jocs Olímpics de Londres, amb només 19 anys, on l'equip americà va obtenir la medalla d'or.