Les dues primeres rondes de la 25a edició de l'Open Internacional de la Pobla de Lillet d'escacs no van oferir massa sorpreses entre els favorits per encapçalar la classificació final, un cop s'hagin jugat de les nou rondes previstes.

En la primera tanda de partides, el vencedor de l'edició de l'any passat, l'armeni Karen Movsziszian, resident a Manresa, va superar el navarclí del Catalònia Josep Basas. Un dels altres candidats a la lluita per la victòria definitiva, el manresà Joan Mellado (Catalònia, també va sumar el primer punt en el seu cas davant Francesc Masachs. El mestre FIDE Luis Alberto Gómez va vèncer Sergio Alsina Jordi Ayza, també mestre FIDE va apuntar-se la victòria sobre Pau Martín i Marc Capellades (mestre FIDE) va fer el mateix amb Marc Torrents, entre les partides més destacades. Una de les poques taules que va haver-hi en la primera ronda la van protagonitzar el mestre FIDE Ferran Cervelló i Joan Duran.

En la segona ronda, Karen Movsziszian va guanyar el mestre català Javier Amores i Joan Mellado va fer el mateix amb Daniel Travesset. El gram mestre Miguel Muñoz es va desfer de Josep Ribera i Luis Alberto Gómez de Fermin Tejero. Per aquesta tarda (16.30 h), en la tercera jornada, destaquen els enfronta ments entre Karen Movsziszian i Luis Alberto Gómez, Xavier Povill amb Joan Mellado.