Mala etapa pels dos corredors bagencs a la Volta a Portugal. El ciclista navassenc Jordi Simón (Team Ecuador) va perdre totes opcions a la victòria general després de cedir 21 minuts en la cinquena etapa. D'altre banda el corredor de l'Estany Jaume Rovira (Team Ecuador) va abandonar durant la cursa el transcurs de l'etapa (en el quilòmetre 17) d'ahir.

El portuguès Filipe Cardoso (Efapel) va guanyar la quarta etapa de la Volta a Portugal, amb final al port de Senhora da Graça. L'etapa de 159'4 quilòmetres entre la ciutat d'Alvarenga i l'Alt de Senhora da Graça va servir pel gallec Gustavo César Veloso (W52) reforçar el mallot de líder de la cursa. Cardoso va ser l'únic corredor dels vuit escapats que va saber mantenir-se al davant de la carrera i tant sols va ser atrapat pels seus perseguidors sobre la línia de meta. El temps del portuguès va ser de 4h 26' i 14''. Cardoso va saltar del pilot junt amb sis corredors més en el quilòmetre 13, i van iniciar una escapada que va arribar a tenir un màxim de set minuts. Cardoso va ser l'home més fort de l'escapada i va pujar en solitari els darrers 10 quilòmetres de l'etapa. En la classificació general Simón baixa fins el 55è lloc a 23 minuts del líder.

Avui es disputa la cinquena etapa de la Volta Portugal, entre Braga i Viana do Castelo (Santa Luzia), amb un recorregut de 169'4 quilòmetres. D'aquesta manera s'arribarà a l'equador de la prova, en la que Simón intentarà recuperar les sensacions de les primeres etapes, en les que es va mantenir entre els 30 millors ciclistes de la prova portuguesa.