La nedadora mallorquina Melani Costa va finalitzar en la sisena posició en la final de 400 m lliure dels Mundials de Kazan, una prova dominada de principi a fi per la nord-americana Katie Ledecky, campiona i plusmarquista mundial. Ledecky va reeditar el seu títol amb un rècord del campionat (3:59.13), mentre que l'holandesa Sharon van Rouwendaal va aconseguir la medalla de plata (4:03.02) i l'australiana Jessica Ashwood el bronze, amb un temps de 4:03.34 que és el nou rècord d'Oceania.

Ledecky va nedar per sota del rècord del món fins a la meitat de la prova i al final va ser l'única que va baixar dels quatre minuts. Va rebaixar en dues centèsimes la plusmarca del campionat, en poder de l'italiana Federica Pellegrini des de Roma 2009. La d'ahir va ser una jornada marcada pels rècords.

La sueca Sarah Sjöstrom va batre el rècord mundial dels 100 papallona en marcar 55.74 en les semifinals d'aquesta prova, rebaixant en 24 centèsimes la plusmarca que fins ahir estava en poder de la nord-americana Dana Vollmer des dels Jocs Olímpics de Londres. En la prova dels 200 estils, l'hongaresa Katinka Hosszy va batre el rècord europeu, primer en la sessió del matí i després en les semifinals a la tarda, quan va aturar el cronòmetre en 2:06.84. En la prova de 100 m braça masculina, l'anglès Adam Peaty va superar la millor marca històrica dels Mundials amb 58.18.

També van fer història, però negativa, l'equip masculí nord-americà de relleus 4x100, quedant eliminats per primera vegada en les semifinals.