"Hem de millorar en defensa. Els rivals no poden tenir tant espai", així es va expressar Luis Enrique al final de l'últim partit amistós contra la Fiorentina, en què el Barça va encaixar dos gols. Els mateixos que va rebre en el penúltim partit de l'International Champions Cup, davant del Chelsea, mentre que el Manchester United n'hi va clavar tres i Los Angeles Galaxy, un. Massa gols per a un equip que es va fonamentar en la solidesa defensiva la temporada passada, en què va guanyar la Lliga, la Copa i la Champions.

Els blaugrana juguen demà el trofeu Joan Gamper davant la Roma, en la que serà una nova prova per a la defensa blaugrana, la línia que ha rebut més crítiques aquesta pretemporada. El gol no ha estat un problema, amb Luis Suárez (3 gols) assumint responsabilitats a l'espera del retorn a la gespa de Messi i Neymar. En la defensa hi han faltat Mascherano i Alves, que tot apunta que tornaran a ser titulars indiscutibles aquesta temporada. S'espera que els dos, així com Messi i Neymar, estiguin a punt per a la primera final del curs, la que enfrontarà els blaugrana amb el Sevilla en la Supercopa d'Europa l'11 d'agost. El partit del Gamper serà, doncs, el darrer test abans d'una setmana trepidant, en què, després del partit contra el Sevilla, es disputarà la Supercopa d'Espanya davant l'Athletic Club, a doble partit.

Mascherano, nou rumor

Tot i que des del club s'insisteix a assegurar que la plantilla està tancada i que no hi haurà més entrades ni sortides, continuen sortint rumors que apunten a la marxa d'algun jugador. Pedro i Adriano són els que sonen amb més força per sortir, al Manchester United i la Roma, respectivament, però ahir es va afegir el nom de Mascherano, que interessa a la Juventus.