Espanya no podrà defensar el títol mundial conquerit fa dos anys a Barcelona després de caure als quarts de final davant dels Estats Units per 5-8, en un partit en què el múscul de les nord-americanes i l'actuació de la portera Ashleigh Johnson van resultar decisius. Es va repetir la final olímpica i el resultat de fa tres anys a Londres. Des d'aleshores, l'equip de Miki Oca havia crescut molt, i havia afegit un títol mundial i un altre d'europeu, i les seves derrotes els últims tres anys no es contaven ni amb els dits d'una mà. Però ahir, Estats Units va ser millor.

Dues rematades al pal de Roser Tarragó i dos gols americans van marcar les diferències en el primer quart. Espanya no volia que Estats Units s'escapés tan ràpid en el marcador, però encara va haver d'anar més a remolc amb el 0-3 de l'inici del segon quart. Les espanyoles van trigar més d'onze minuts a marcar, en una superioritat aprofitada per Anna Espar. Però les americanes tenien apresa la lliçó i van anul·lar a la boia. Dos gols més van deixar contra les cordes les d'Oca al descans, tot i el gol de Forca (2-5).