El Parc Olímpic de la Seu d'Urgell (Alt Urgell) acollirà aquest cap de setmana la Copa del Món Canoe Eslàlom, en què s'atorguen diverses places per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016.

Per a aquest campionat, que es disputarà entre el 7 i el 9 d'agost, l'equip de la Reial Federació Espanyola de Piragüisme estarà representat per un total de catorze palistes, entre els quals es troben seriosos candidats a adjudicar-se les esmentades places d'accés als Jocs.

Una de les favorites és la basca Maialen Chourraut, que competeix en caiac i que va ser medalla de plata en el Mundial de la Seu d'Urgell el 2009, i medalla de bronze en el Mundial de Bratislava el 2011 i en els Jocs Olímpics de Londres 2012.

La de Sant Sebastià va aconseguir a més la medalla de plata en el Campionat Europeu de Viena el 2014, la d'or en l'Europeu de Markkleeberg (Alemanya), i dos de plata a la Copa del Món celebrada a Bratislava, aquestes últimes aconseguides aquest mateix any.

Totes les medalles les va aconseguir en modalitat individual, a excepció d'una de les aconseguides aquest any a Bratislava, guanyada en la modalitat per equips, al costat d'una altra de les destacades d'aquest cap de setmana, Marta Martínez.

La lleidatana va compartir el bronze en aquesta modalitat i es va adjudicar també la medalla de bronze en individual, compartint podi amb Chourraut a la final de K1.

La catalana Núria Vilarrubla és una altra de les favorites, després d'haver aconseguit fins a quatre medalles en els últims tres campionats europeus en canoa.

Concretament va aconseguir el bronze en individual, la plata en la modalitat per equips a Viena, i les medalles d'or i de bronze en Markkleeberg en les modalitats individual i per equips respectivament.

A més, als seus 23 anys, ha estat la campiona en el Mundial sub23 celebrat aquest mateix any al Brasil.

En l'apartat masculí figuren els noms dels palistes Jesús Pérez i Dani Marzo, campions d'Espanya en la modalitat per equips en K1.