El triomf a la màxima categoria d'Eugenio Corell, amb Fidero II, va ser el més destacat de les proves del Campionat de Catalunya que va acollir la 15a Ruta de la Cerdanya. Corell va superar Blanca Gil, amb Zafou, i Gonzalo de Almeida, amb Caretino.

En la categoria d'absoluts, el millor binomi va ser Oliver Singleton, amb Sheldon Cooper; seguit per Dolors Zambrano, amb Goldengrass Koi d'Hendobourg; i Núria Plazas, amb Brink. En joves genets, la nova campiona de Catalunya és l'amazona Blanca Feher, amb Valquíria.

En juvenil elit, Sergi Segura es va proclamar campió a cavall de Chadetty. En juvenils, triomf final de Maria Xercavins, amb Quitude de Fragnieau. A la categoria d'infantils elit, Romane Baudat (amb Urioso de l'Honel) va vèncer en un gran frec a frec. En infantils, la nova campiona és l'amazona Vanesa Muscolino (amb Gentile IV), i en alevins, el títol va ser novament femení, amb Violeta Pons (Cobra de Charmois).

Quant a la categoria de veterans elit, triomf de José Miguel Rosillo, amb Warrior. En veterans, medalla d'or per a Claire Van Gelder, amb Camelia RC.

Finalment, en les categories de poltres quatre, cinc i sis anys, els guanyadors van ser Lord de Peñaflor, muntat per Albert Hermoso; Easter Cec, muntat per Aina Sucrana; i Quilate, amb Albert Hermoso.

El temps va respectar les tres jornades del campionat, però l'entrega de trofeus es va haver de dur a terme sota la pluja, a l'espera de les proves finals de la Ruta de la Cerdanya de dies més tard. Un cop més, cal destacar que cada vegada hi ha més genets i amazones de la comarca, que participen tant en les proves de salts com en les de Doma.