Tal com era de preveure, Toni Elías no va tenir una tornada fàcil al Mundial de MotoGP. Heretar una de les màquines menys fiables del campionat, l'Honda de l'equip Cardion AB Motoracing del txec Karel Abraham, era un caramel enverinat que va provocar que el manresà caigués ahir a la tarda, en la segona sessió d'entrenaments oficials, i que no pogués evitar l'últim lloc en una jornada de tarda dominada per Jorge Lorenzo.

Així, Elías ja va quedar últim al matí, gairebé cinc segons darrere del millor, que també va ser el mallorquí. La tarda no va poder començar pitjor, amb una caiguda quan la moto va anar recta després del revolt número 2. Afortunadament, ni el pilot ni la màquina no es van fer res, i el bagenc va poder tornar a la pista tot seguit.

La bona notícia va ser que va poder retallar la diferència respecte del millor temps, que al final va ser de 3,476 segons, gairebé un segon i mig millor que al matí. El problema és que el penúltim, Alex de Angelis, està encara 1,1 segons per davant. S'espera que avui sigui més competitiu.

Lorenzo, el millor

Pel que fa als favorits, sembla que Jorge Lorenzo vol posar punt final al domini dels últims anys de Marc Márquez, i ahir va aconseguir el millor temps en les dues jornades, amb 93 mil·lèsimes de diferència al matí i amb només tres a la sessió de després. Les dues Ducati, les d'Andrea Dovizioso i Andrea Iannone, es van classificar tot seguit, i Cal Crutchlow va completar els cinc primers llocs.

El dia va ser de poca exigència per al líder, Valentino Rossi, que va ser desè. Pol Espargaró va quedar sisè; Dani Pedrosa, setè; Viñales, tretzè; i Aleix Espargaró, quinzè.