El britànic Danny Kent (Honda), líder en la classificació provisional del mundial de Moto3, va sumar la seva quarta millor classificació d'entrenaments en ser el més ràpid en la classificació per al Gran Premi d'Indianápolis de la categoria que s'ha disputat en el circuit Brickyard.

Kent va establir un nou rècord de Moto3 en rodar els 4.170 metres del traçat nord-americà en 1:40.703, amb tan sols 24 mil·lèsimes de segon més ràpid que el temps que el passat any va establir en entrenaments l'australià Jack Miller (KTM), 1:40.727.

Després de ser el més ràpid al final de les tres sessions de proves lliures, el britànic no va deixar lloc per al dubte en la sessió oficial d'entrenaments, en la qual en amb tan sols nou voltes ja va protagonitzar un registre inassolible per als seus rivals doncs el portuguès Miguel Oliveira (KTM) es va quedar a 88 mil·lèsimes i el Zulfahmi Khairuddin (KTM) va rodar una DÈCIMA de segon més a poc a poc.

Isaac Viñales, al manillar de la KTM de la lesionada Ana Carrasco, va concloure els entrenaments en la vintena posició.