El València no va tenir sort ahir en el sorteig de la fase classificatòria per a la Lliga de Campions celebrat a Suïssa, en el qual va quedar emparellat amb el Mònaco, un dels rivals més durs que li podien tocar. Els valencians jugaran l'anada a Mestalla el proper 19 d'agost, mentre que la tornada es disputarà a Mònaco el 25. Entre els equips que volen accedir a la competició per la ruta lliga (tots aquells que s'han guanyat l'accés sense ser campions de lliga), el més afortunat va ser el Manchester United de Van Gaal, que competirà contra el Bruges belga amb l'anada a Old Trafford. Una de les eliminatòries més igualades serà la que enfrontarà la Lazio italiana amb el Bayer Leverkusen alemany.

Pel que fa a la ruta de campions (aquells equips que s'han imposat en les lligues més minoritàries), el Celtic i el Basilea, a priori els dos equips més forts i uns clàssics de les darreres edicions de la Champions, van quedar emparellats amb el Malmö suec (el botxí del Salzburg de Jonathan Soriano) i el Maccabi Tel Aviv israelià, respectivament.

El Salzburg, favorit

El Red Bull Salzburg de Jonathan Soriano va quedar emparellat amb el Dinamo Minsk bielorús en l'última eliminatòria prèvia de la Lliga Europa, amb la tornada a casa. El del Pont de Vilomara no va poder participar en els enfrontaments amb el Malmö, que va deixar els austríacs fora de la Lliga de Campions, però s'espera que pugui ajudar el seu equip contra el Dinamo, un equip a priori inferior. Per la seva banda, el Videoton hongarès del bagenc Joan Carrillo va quedar enquadrat amb el Lech Poznan polonès, un dels equips més potents del seu país, i que pot portar problemes a l'equip del de Monistrol.

L'únic equip espanyol del sorteig, l'Athletic Club, s'enfrontarà amb el Zilina eslovac amb la tornada a San Mamés.