El manresà Toni Elías sortirà avui des de la darrera posició de la graella en el Gran Premi d'Indianapolis, després d'ocupar aquest lloc durant tots els entrenaments del cap de setmana. Elías, que supleix al txec Karel Abraham en l'equip Cardion, va situar l'Honda rc 213 V-RS lluny de Marc Márquez, que va aconseguir la seva cinquena pole position de la temporada. El cerverí va ser l'únic pilot que va baixar del minut i 32 segons en el circuit Brickyard, en el que Elías tornarà a pilotar, per primer cop aquesta temporada, en la categoria reina.

Junt a Márquez, en la primera línia de sortida es van situar el seu company a Repsol Honda, Dani Pedrosa, i el pilot de Yamaha Jorge Lorenzo, tercer gràcies a una gran darrera volta. El líder del Mundial, l'italià Valentino Rossi, sortirà des de la vuitena posició, la tercera línia de la formació de sortida.

En Moto2, el més ràpid va ser el català Alex Rins, seguit de Tito Rabat i el suís Thomas Luthi, que sortirà el tercer a la graella. En Moto3, el britànic Danny Kent, líder del Mundial, va aconseguir la seva quarta pole position de la temporada, i avui sortirà per davant del portuguès Miguel Oliveira i Zulfahmi Khairuddin.