La París-Brest-París, considerada l'olimpíada del cicloturisme, celebrarà la 18a edició el proper 16 d'agost, amb una prova que finalitzarà el dia 20 després de 1.230 quilòmetres de recorregut. La prova, que se celebra cada quatre anys, tindrà la participació de 6.000 ciclistes provinents de més de 50 països.

De Catalunya hi ha 65 ciclistes inscrits (només dues fèmines), i la comarca del Bages és la que hi aporta més corredors, 14, mentre que la Penya Ciclista Bonavista, amb 9, és l'entitat amb més participants. El mes de juliol passat va tenir lloc a Sant Fruitós la presentació dels cicloturistes catalans i l'entrega del mallot del Randonners Catalunya. El fruitosenc Francesc Porta, president de l'entitat i representant a l'estat de l'Audax Club Parisien -organitzador de la PBP 2015-, va explicar que la sortida i l'arribada seria a Saint Quentin en Yvelines, una població al costat de Versalles.

El recorregut total consta de 1.230 km, i cada participant pot escollir el temps a invertir en realitzar-la: 80, 84 o 90 hores. També hi correran màquines especials com tàndems, triplets o tricicles, en una prova de llarga distància de velocitat lliure.