La delegació espanyola es va despedir ahir, del mundial de Kazan de natació, amb la disputa del relleu femení en els 4x100 estils. Duane da Rocha, Jessica Vall, Judit Ignacio i Melani Costa van acabar en la 16è posició amb un temps de 4.03.91, i no van poder-se classificar per els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

El combinat espanyol marxa de Kazan amb una medalla de bronze en les probes de natació aconseguida per Jessica Vall en els 200 braça. Ona Carbonell va endur-se dues medalles en la natació sincronitzada, plata en el sol tècnic i el bronze en el sol lliure. D'altra banda el relleu masculí 4x200 lliure va ser capaç de classificar-se pels Jocs Olímpics. Pel que fa a la semifinal dels 4x100 estils femení, Xina es va imposar amb un temps de 3.57.04 davant del quartet d'Estats Units 3.57.12 i enfront de Suècia 3.57.29. També es van classificar per la final, Austràlia, Dinamarca, Canadà, Gran Bretanya i Japó.

Estats Units es va imposar en la final dels relleus 4x100 estils masculins davant d'Austràlia i de França. El quartet americà format per Ryan Murphy, Kevin Cordes, Tom Shields i Nathan Adrian van parar el temps amb 3.29.93 guanyant d'aquesta manera per només 15 centèsimes enfront els australians. En la final femenina dels 4x100 estils Xina es va imposar davant Suècia i d'Austràlia. Les xineses van parar el temps amb 3.54.41 per davant les escandinaves que van fer 3.55.24 i les australianes van acabar amb un temps de 3.55.56.