L'atleta medionenc del Club Atlètic Igualada-Petromiralles Edu Viles no serà present al que hauria estat el seu segon Mundial d'atletisme, que s'ha de disputar a final de mes a Pequín. L'equip de relleu de 4x100, que va estar a punt d'entrar a la final de l'últim Campionat del Món, a Moscou, no ha assolit la classificació per a aquest i, per tant, Viles es queda sense la seva possibilitat de competir a la capital xinesa.

De fet, cap dels velocistes espanyols, encapçalats per Ángel David Rodríguez, no ha obtingut la marca necessària per córrer la prova individual, ni de 100, ni de 200 metres. Espanya, que va fer un mal Europeu a Zuric l'any passat, haurà de lluitar els propers mesos per classificar-se per als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.

Dues possibilitats de medalla

L'equip espanyol per a Pequín està format per 41 atletes. D'ells, sembla que només dos, el marxador Miguel Ángel López i la saltadora d'alçada Ruth Beitia, tenen possibilitats clares de ser al podi. Ahir a la tarda es va repescar la corredora de 800 metres Esther Guerrero, entrenada pel manresà Joan Lleonart. D'entre tots, destaca la presència del marxador madrileny Jesús Ángel García Bragado, que afrontarà la seva onzena participació a uns Mundials.