El Barça visita San Mamés (avui 22 hores per TV3) en l'anada de la Supercopa d'Espanya, només tres dies després d'aconseguir el triomf per 5-4 en la final europea davant el Sevilla. És un pas més, en el camí a l'anhelat sextet el 2015, que pot igualar la gesta amb Guardiola de tècnic ara fa sis anys. La tornada és dilluns al Camp Nou i aquest seria el cinquè títol, abans del Mundial de Clubs del desembre, al Japó.

L'enigma Pedro

L'entrenador del Barcelona va voler deixar clar ahir que la decisió de Pedro de voler canviar d'aires per obtenir més minuts de joc no condicionarà la seva decisió d'alinear-lo o no avui de titular amb l'Athletic en l'anada de la Supercopa d'Espanya.

"Pedro titular? Jo mai no prenc decisions en funció del mercat", va manifestar el tècnic durant la roda de premsa, que va avançar que el jugador canari és "en condicions de jugar". Dimarts Luis Enrique va posar Rafinha en l'onze inicial davant del Sevilla com a substitut de Neymar (amb galteres). Pedro va sortir a la pròrroga i va marcar el gol que va donar la victòria. L'entrenador va explicar que havia decidit la suplència per unes molèsties que el de Tenerife havia tingut en els dies previs i que ja s'han desaparegut.

Luis Enrique no oferirà la llista de convocats fins aquest matí i hi inclourà un Iniesta recuperat. No té clar, però, com respondran els seus jugadors davant l'esforç del matx amb el Sevilla: "hi ha homes de la plantilla que suporten millor que altres jugar 120 minuts".

Les rotacions sembla que sí que arribaran a San Mamés: "valoro cada cas de forma individual, tot depèn de l'estat físic. Aquesta és una circumstància que afectarà el partit i espero que es noti tan poc com sigui possible. Mirarem de ser altre cop molt competitius, i ser el màxim de fiables".

Malgrat que en els últims anys el Barça ha superat moltes vegades l'Athletic en finals de competicions ben diverses, el tècnic va insistir un cop més en l'exigència de tenir de rival el conjunt de Valverde. "Ens coneixem perfectament i aquest és un dels adversaris que sempre ens exigeix més i davant el qual sempre hem necessitat fer molt bons partits per guanyar-los". El 2009, l'equip blaugrana es va imposar per 1-2 al vell San Mamés a l'anada de la Supercopa amb un gol de Pedro.

D'altra banda, l'asturià va mostrar disgust pel fet que Neymar no formi part dels candidats a millor jugador de l'any segons la UEFA: "pregunteu-ne els motius a qui hagi votat, però entre els finalistes hi hauria d'haver Neymar, Messi i Suárez de forma indiscutbile".