Mikel San José, amb un impressionant golàs des del mig camp que ha obert el marcador, i Aritz Aduriz, amb un 'triplet' per a la història de l'equip basc, han liderat una nit de somni de l'Athletic Club davant el FC Barcelona, ??un xoc que ha acabat 4-0 i ha deixat més que encarrilada la Supercopa d'Espanya per al conjunt matalasser de cara a la tornada.

San Jose ha marcat des de gairebé 50 metres, des del cercle central, en els minuts de dubtes de Ter Stegen a la primera meitat i Aduriz ha rematat al Barcelona amb tres gols de tots els estils, amb un dels seus estratosfèrics cops de cap, oportunista a l'àrea gran i de penal. Tots ells amb Dani Alves com desgraciat protagonista.

Els errors del lateral brasiler no han fet sinó penalitzar el mal partit del pla 'B' de Luis Enrique de la davantera cap enrere i fer gairebé impossible el que hauria estat el cinquè títol de l'anhelat sextuplete blaugrana.

L'Athletic s'ha redimit així de les seves nombroses decepcions en finals dels últims anys, la majoria de les vegades més contra el Barcelona, ??i que es veu amb la possibilitat de sumar el seu primer títol en 31 anys. Curiosament, l'últim també va ser una Supercopa, la primera que va obtenir. La que va sumar sense jugar en la seva condició de campió de Lliga i Copa. Curiosament, també, el que és ara el Barcelona.

- Fitxa tècnica:

4 - Athletic Club: Iraizoz; De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga; Sant Josep, Beñat; Susaeta (Bóvedad, m.85), Eraso (Gurpegui, m.77), Sabin (Lekue, m.65); i Aduriz.

0 - Ter Stegen; Dani Alves, Bartra, Vermaelen, Adriano; Mascherano, Sergi Roberto (Rakitic, m.60), Rafinha (Rafinha, m.52); Messi, Luis Suárez i Pedro (Sandro, m.71).

Gols: 1-0, min.13: Sant Josep. 2-0, min.52: Aduriz. 3-0, min.62: Aduriz. 4-0, min.67: Aduriz, de penal.

Àrbitre: González González (Castella i Lleó). Ha mostrat targeta groga als locals Eraso (44), Beñat (45), Etxeita (69), Susaeta (74), Gurpegui (88) i Sant Josep (93), i als visitants Pedro (41), Alves (67), Mascherano (80) i Iniesta (91).

Incidències: Partit d'anada de la Supercopa d'Espanya 2015-2016, disputat a San Mamés davant d'uns 45.000 espectadors, al voltant de mig miler seguidors del Barça arribats de Barcelona.