El president de l'ACB, el català Francesc Roca, admet que "tenir la lliga de 19 equips suposaria un desastre i crearia uns problemes de calendari greus. La meva intenció personal és que la competició es mantingui amb 18". La resolució del Consejo Superior de Deportes (CSD), favorable a l'Ourense i que insta l'ACB a admetre'l a la competició, provoca un nou enrenou estiuenc per a la competició d'elit. Roca diu que "els estudis jurídics", que estan en curs, dictamiran si cal admetre l'Ourense i, en cas afirmatiu, si es procedeix al descens de categoria del Fuenlabrada, cuer a l'última edició de la lliga Endesa, que va ser convidat quan l'ACB va descartar la candidatura de l'Ourense. En principi, la competició hauria de començar el 10 d'octubre, però no hi ha calendari, encallat a causa d'aquest afer.

En unes declaracions a Ràdio Marca, Roca va afirmar que "a la lliga el més aconsellable serien els 18 equips. Plantejar-nos tenir 19 clubs i quatre jornades més seria una situació límit, i molt més en una temporada en la qual hi pot haver un preolímpic al començament de juliol". Sobre si l'ACB ha rebut en les darreres hores pressions dels equips grans, Roca va manifestar que "sí que hem rebut opinions, i de tots els equips, no només dels grans. En general, el sentiment és que l'ideal és que siguem 18".

Preguntat pel dictamen emès pel CSD, Roca referma que no és un mandat: "és cert que ens insta a inscriure l'Ourense, però no és una ordre i per això encara no es formalitza. El que estem fent ara és recollir unes opinions jurídiques per anar sobre segur. Crec que la propera setmana sabrem del cert quina és la millor decisió que cal prendre. Jo em sento decebut per la resolució del CSD, no té raó".

Si l'admissió de l'Ourense fos del tot inevitable, ser 18 equips hauria de passar pel Fuenlabrada i pel seu descens. Sobre aquest fet, Roca diu que "es podria produir, però ens fa falta el contrast d'opinions jurídiques. Si fos jurídicament impossible poder ser 18 equips, seríem 19".