Marc Márquez (Honda) i Jorge Lorenzo (Yamaha) van protagonitzar un intens mà a mà en la segona tanda d'entrenaments lliures del Gran Premi de la República Txeca de MotoGP en el circuit de Brno, en què el segon va aconseguir un millor temps. La forta calor, en augment durant tot el dia, va ser un dels motius pels quals cap dels dos pilots va millorar el temps dels lliures del matí. Dani Pedrosa (Honda) només va poder completar dues voltes, ja que després va patir una caiguda en què se li va inflamar el turmell esquerra i no va poder continuar.

I és que la jornada d'ahir va ser molt accidentada, i a banda del català també van caure Valentino Rossi (Yamaha), Andrea Dovizioso (Ducati), Bradley Smith (Yamaha), Mike di Meglio (Ducati) i el mateix Márquez al final de la jornada. El tercer millor temps va ser el d'Andrea Iannone (Ducati), mentre que Rossi, líder del Mundial, va fer el sisè millor temps.

En Moto2, el català Tito Rabat (Kalex) va ser el més ràpid en el primer dia, amb el francès Johann Zarco (Kalex) -líder de la general- quart. En la categoria de Moto3, el britànic Danny Kent (Honda) va tornar a deixar clara la seva hegemonia i va aconseguir el millor temps en els primers lliures.