La jugadora andalusa Carolina Marín, actual número 1 del rànquing mundial, defensarà, avui a Jakarta (Indonèsia) el seu títol de campiona del món de bàdminton, després de superar en la ronda de semifinals a Ji Hyun Sung, de Corea del Sud, per un resultat final de 21-17, 15-21 i 21-16. La rival de Marín a la final serà l'índia Saina Newhal, que va derrotar l'amfitriona Lindaweni Fanetri per un doble 21-17 en l'altra semifinal del campionat mundial.

L'andalusa va fer una gran arrencada i va fer gala de la seva experiència i condició de favorita, i això li va servir per endur-se amb molta autoritat el primer set per un resultat de 21-17. Però en la segona mànega la jugadora sud-coreana va experimentar una gran millora, que li va permetre obtenir un còmode avantatge ja des del principi, i no va tenir gaires problemes per adjudicar-se el parcial per 15-21.

En el tercer i definitiu set, Marín no va començar gaire bé, i d'això se'n va aprofitar Sung per agafar una renda de 13-8. L'accés a la final de l'andalusa s'estava complicant, però tot seguit va treure tot el seu talent i maduresa per protagonitzar una gran remuntada. Va fer un parcial de 10-0 i es va situar a només un pas de la victòria, que es va assegurar després d'aprofitar el seu tercer punt de partit. D'aquesta manera, l'andalusa, que va necessitar una hora i mitja per superar Sung, es va classificar per la segona final seguida del campionat del món. En la de la temporada passada, que es va disputar a Copenhaguen (Dinamarca), Marín es va imposar a la xinesa Li Xuerui per un resultat de 21-17, 17-21 i 16-21.