El tennista balear Rafael Nadal, setè cap de sèrie del Màsters 1000 de Mont-real, va caure eliminat als quarts de final de la competició en perdre amb el quart favorit, el japonès Kei Nishikori, per un resultat de 6-2 i 6-4.

Nishikori va ser el clar dominador del primer set, i només va necessitar poc més de mitja hora per endur-se'l per 6-2. En la segona mànega el balear va apujar el nivell i va poder competir més, però no li va servir de massa, ja que el japonès es va tornar a imposar, aquest cop per 6-4, i va obtenir el bitllet per a les semifinals en només una hora i mitja. En aquesta ronda, Nishikori s'enfrontarà a l'escocès Andy Murray, que es va desfer del francès Jo-Wilfried Tsonga per un doble 6-4.

Per la seva banda, el número 1 del món i gran favorit a la victòria, el serbi Novak Djokovic, es va imposar al letó Ernests Gulbis per 5-7, 7-6 i 6-1. Ara, Djokovic buscarà un lloc a la final davant el francès Jeremy Chardy, que va deixar fora el nord-americà John Isner en tres sets molt igualats (6-7, 7-6 i 7-6).