Jorge Lorenzo (Yamaha) va aconseguir la seva cinquena victòria de la temporada en guanyar en solitari el Gran Premi de la República Txeca que es va disputar ahir al circuit de Brno, al davant del seu compatriota Marc Márquez (Honda) i de l'italià Valentino Rossi (Yamaha). Lorenzo és el nou líder del campionat del món ja que, tot i estar empatat a punts amb Rossi (211), ocupa la primera posició pel major nombre de victòries davant l'italià: cinc contra tres. Una vegada més, Lorenzo no va fallar en el moment de la sortida i quant es va apagar el semàfor es va posar al capdavant de la prova amb Márquez enganxat al seu rebut, mentre que Rossi, tercer en discòrdia, es va veure sorprès pel seu compatriota Andrea Dovizioso (Ducati) i el britànic Bradley Smith (Yamaha).

Poc li va durar l'alegria a Smith, que abans d'acabar la primera volta ja va ser superat per l'altre Ducati oficial, la de l'italià Andrea Iannone, i també pel mateix Rossi, coneixedor que cedir uns metres en aquells instants de la cursa a Lorenzo i Márquez podia sentenciar les seves aspiracions. El primer rècord de volta ràpida va arribar en el segon gir de la mà de Lorenzo, que buscava com fos deixar enrere a Márquez, quan tots dos tenien més de dos segons d'avantatge sobre el tercer classificat, Rossi. El líder de l'equip Repsol Honda va demostrar que no vendria barata la seva derrota davant Lorenzo i va apretar l'accelerador per marcar un nou gir de rècord en el quart, en el que l'avantatge sobre Rossi era ja de quatre segons.

Lorenzo i Márquez es van allunyar amb autoritat de la resta de competidors, entre els que Rossi se les va tenir que veure amb els dos pilots oficials de Ducati, Smith va lluitar amb Pedrosa, que va remuntar des de darrere; Pol Espargarí i Maverick Viñales van fer el mateix per la vuitena posició, mentre que Aleix Espargaró es va esforçar per remuntar amb la seva Suzuki des de la 14a posició que va ocupar en els entrenaments. Lorenzo va mantenir un ritme constant que li va permetre a poc a poc esgarrapar dècimes i ànims al de Cervera, que en el desè gir dels 22 que tenia la carrera va veure com l'avantatge del de Yamaha era ja de més d'un segon i mig. I aquestes diferències van anar augmentant, coneixedor Márquez que, si no hi havia un error del seu rival, l'únic a què podia aspirar a Brno era a la segona plaça, tot i que com a mal menor Rossi era lluny d'ells i no era rival en aquesta ocasió.

La quarta posició va ser la zona més interessant de la cursa, ja que per ella van lluitar els dos italians de Ducati, Iannone i Dovizioso, amb Pedrosa, que en última instància va aconseguir superar al segon d'ells per acabar el cinquè. Pol Espargaró va consolidar la vuitena posició, davant del seu germà Aleix, amb Bautista tretzè i Barberà setzè.