Les igualadines Teresa Bernadas, de l'Alcorcón, i Maria Díez, de l'Hostelcur Gijón, afronten amb la resta de l'equip estatal el tram final de la preparació que les ha de portar a la disputa del Campionat d'Europa d'hoquei patins, que comença el proper dia 25 a Matera (Itàlia). El tècnic de l'equip espanyol, Alejandro Domínguez, ha fet un repàs als primers dies de preparació i mostra confiança que es podrà revalidar la victòria aconseguida ara fa dos anys, en el campionat que es va jugar a la ciutat asturiana de Mieres.

Important progrés

Domínguez explica que, ara per ara, l'equip està bé. "Entrem a l'última setmana i hem fet un progrés molt important, perquè l'equip s'està adaptant a jugar un model molt diferent del que juguen al club i del que han jugat a la selecció. Hem fet un progrés enorme. Tenen una gran facilitat per absorbir conceptes i arribarem en perfectes condicions de competir".

De fet, Espanya no pot començar a poc a poc i després anar progressant dins del campionat, ja que el primer adversari serà una de les bèsties negres en les últimes edicions dels campionats europeus i mundials. "El primer partit serà molt difícil perquè és el primer i pel rival. França és un adversari molt complex per la seva proposta i trobar-lo en el debut és el més difícil. Has d'arribar fi i ben ajustat, perquè res no et sorprengui. Alemanya ha confirmat l'assistència de Christina Klein, una jugadora definitva per a ells. I Portugal ja va donar mostres que ha evolucionat molt. De tota manera, tots els partits seran durs".

De fet, el sistema de competició, de tots contra tots, amb cinc conjunts participants, provoca que no hi hagi rivals que siguin extremadament senzills, i pot provocar que qualsevol entrebanc es pagui, però també que els rivals també puguin fallar en qualsevol moment".

Equip semblant, feina diferent

Domínguez explica que el que ha canviat és el model de joc. "La selecció és similar perquè després dels controls vaig decidir que eren les que formaven el millor bloc per a l'europeu. També espero que es vegi la feina en el model de joc. Estic molt il·lusionat per jugar un hoquei més directe, més atractiu i més agressiu. La gent de l'hoquei ja coneix el meu model i l'implementarem. Que ningú pensi que no defensarem, però veurem un model ofensiu.

Sobre el debut amb un equip femení, Domínguez admet que "tenia incertesa per les relacions personals, perquè tothom m'havia posat molt èmfasi en això. Però no he tingut problemes, tot el contrari, només bones sensacions i alegries. Són extraordinàries i estem formant un bloc per competir".