A Gerard Piqué li pot costar molt cara la seva infantil expulsió en el partit de tornada de la Supercopa d'Espanya de dimarts. El Comitè de Competició el podria sancionar amb un càstig d'entre quatre i dotze partits, tots de lliga, sense jugar per haver insultat un dels col·legiats assistents de Velasco Carballo en considerar que no havia indicat un suposat fora de joc d'Aduriz. Si es compleix el pronòstic i Piqué és castigat amb quatre partits, el mínim que determina la normativa, no debutaria fins a la cinquena jornada de lliga, al camp del Celta, i es perdria les visites a San Mamés i el Calderón i els partits a casa davant del Màlaga i del Llevant.

Precedents desfavorables

Els precedents dels últims anys no afavoreixen gens Piqué. El gener del 2013, el defensa del Reial Madrid Sergio Ramos ja va ser castigat amb cinc partits per tractar de "pocavergonyes" els col·legiats, capitanejats per Ayza Gámez, en un partit de Copa del Rei contra el Celta. Ramos va rebre una sanció de quatre partits pels seus insults i un altre matx per acumulació d'amonestacions en la competició.

El novembre anterior, el davanter de l'Espanyol Sergio García també va ser castigat amb quatre partits per dir exactament el mateix a l'àrbitre Del Cerro Grande després d'una derrota del seu equip al camp del València. La duresa que mostra el comitè últimament no sembla que pugui afavorir Piqué.

Problemes en defensa

La previsible baixa de Piqué s'afegeix a la de Jérémy Mathieu, increïblement sancionat després de veure una groga en l'intranscendent últim partit de la lliga passada contra el Deportivo, i a la del lateral Douglas. Adriano també està de baixa per una pubàlgia i no se sap si Jordi Alba ja s'haurà recuperat de la lesió muscular que es va fer al Gamper. D'aquesta manera, ara mateix, només hi ha quatre defenses disponibles, que són Alves, Bartra, Mascherano i Vermaelen, tots quatre podrien formar d'aquesta manera a Bilbao.