Jonathan Barreiro (18 anys i 2,02 m) es podria convertir en el pròxim fitxatge de l'ICL Manresa, després que el jugador gallec s'hagi allunyat de l'Ourense pels problemes de l'equip en el seu ascens a l'ACB, segons va informar ahir el diari gallec La Región. Alhora, el periodista Óscar Herreros va explicar a través del seu compte de Twitter que tant Barreiro com Juan José García podrien estar a punt de fitxar pel conjunt manresà. Si arribessin aquestes dues incorporacions, l'ICL tindria cobert el mínim de jugadors de quota espanyols, ja que Barreiro i García -d'origen dominicà però amb la nacionalitat espanyola- se sumarien a Álex Hernández i a Román Montañez.

En aquest sentit, la figura d'Alfonso Sánchez pot ser clau. El jugador andalús va ser inscrit al dret de tempteig, però ningú no va fer cap oferta per ell, de manera que el Manresa en té els drets ACB i li va fer una oferta de renovació que encara no ha rebut resposta. Si Sánchez continués, el joc exterior quedaria tancat (Thomas i Hernández de bases; Montañez, Grigonis, Otvertxenko, Barreiro i Sánchez d'ales) i es complirien les quotes, de manera que al lloc de García es podria incorporar un jugador estranger o comunitari. Tot i això, l'aposta per García té un avantatge econòmic, ja que se suposa que la seva fitxa no la pagaria l'ICL completament, sinó que una part seria a càrrec del CAI Saragossa. Diferents possibilitats per a l'equip d'Ibon Navarro, que, a diferència del seu predecessor, Pedro Martínez, podrà començar la pretemporada amb la plantilla molt avançada.

Tornant al tema Barreiro, s'especula que l'ICL no el vol cedit i que el podria fitxar en propietat per tres anys. A Madrid saben que no tindrien problemes per recuperar-lo si acaba triomfant a la capital del Bages.

Membre del júnior d'or

Barreiro va formar part la temporada passada d'una de les millors generacions que es recorden al Reial Madrid. L'equip júnior dels blancs es va proclamar campió d'Espanya, del Torneig Júnior d'Hospitalet i de l'Eurolliga de la mateixa categoria. El gallec va estar sis mesos inactiu per una greu lesió al genoll, però es va incorporar als seus companys a mitja temporada i va començar a rendir ben aviat. El jugador nascut a Cerceda (la Corunya), va ser un dels pilars de l'equip al costat de Luka Doncic -tot apunta que estarà al primer equip aquesta temporada- i Santiago Yusta, fitxat per l'Obradoiro aquest estiu. En la final de l'Adidas Next Generation Tournament, l'equivalent a l'Eurolliga, Barreiro va ser el millor del seu equip, amb 19 punts, 3 rebots i 7 faltes rebudes en la victòria davant l'Estrella Roja (73-70). En aquest torneig va acabar amb una mitjana 11 punts i 5,3 rebots, i llançant gairebé cinc triples per partit.

I és que el llançament de tres és una de les seves principals característiques, ja que la seva alçada dificulta que els defensors li puntegin els tirs. Aquest estiu va participar en l'Europeu sub-18 amb la selecció espanyola -que va acabar en la setena posició-, amb una mitjanada de 6,9 punts i 3,7 rebots. Durant els 23 minuts que va ser sobre la pista per partit, va llançar gairebé tant de dos (30 intents) com de tres (27). Amb la selecció va destacar més en el torneig sub-18 de Gdansk, que es va disputar al passat desembre, i en què Espanya va superar Turquia, Polònia i Alemanya. A la final, contra els alemanys, Barreiro va anotar 25 punts (4 de 7 amb triples) i es va convertir en el MVP del torneig.