La baganesa Clàudia Pons, durant una bona quantitat de temporades nau insígnia del FS Gironella de futbol sala femení i millor jugadora catalana d'aquest esport el 2012, inicia una nova etapa en la seva carrera un cop penjades les botes a final de la temporada passada. Pons s'ha estrenat aquesta setmana com a segona entrenadora de la selecció espanyola, la mà dreta de la màxima responsable de l'equip, Alícia Morell.

Pons va rebre l'oferta el mes de juliol passat, tal com va avançar el vicepresident del FS Gironella, Josep Rusiñol, a Ràdio Berga. Ara mateix, l'equip estatal es troba concentrat a la Ciutat de Futbol de las Rozas fins dissabte en unes jornades d'entrenament per a les quals Morell ha seleccionat catorze jugadores. Divendres, les convocades disputaran un partit contra el Futsi Atlético Féminas de la Primera Divisió al mateix pavelló de Las Rozas.

Un camí coherent

El fet que Clàudia Pons comenci a fer les primeres passes com a entrenadora és un pas lògic després de la seva carrera esportiva. Des que el FS Gironella va ascendir a la màxima categoria del futbol sala estatal, el 2004, Pons només va faltar a l'equip de la seva vida entre el 2008 i el 2010, quan va actuar al Cajasur Còrdova, conjunt en què va aconseguir els seus màxims èxits com a club. Pons, però, es va estimar més tornar a casa i les últimes cinc temporades ha ajudat que el conjunt berguedà, que ara s'ha fusionat amb el Penya Esplugues, mantingués la categoria en totes elles i, fins i tot en alguna ocasió, arribés a disputar la Copa d'Espanya.